Aku Nak Tunang ?????

Gambar sebagai Hiasan
okeoke hari ni kat fb kecoh pasal nak bertunang
" insyaallah 31hb April ni aku bertunang . Jemputlah datang ye kawankawan "
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku pon memang bersemangat la komen dan ucapkan tahniah . 
tapi aku pelik 31hb April ??? ade ke dalam kalendar ???
aku rase ade yang tak kene ....
so ape lagi , konpem la kene tipu kan ???
ramai yang tertipu termasuk la AKU !
haha , padan la muke aku ....

tapi jangan disangka gadis yang pemalu dan sopan macam aku ni *ahaks ! sopan ke ???
tak reti untuk membalas dendam dan mengenakan kawankawan yang lain . 
memang aku copy and post la kat kawankawan aku .
ramai yang caye . hahaha ! lawaklawak . kesian dan simpati pon ade ...

tapi aku takkan berhenti di situ . 
tibetibe pada satu petang yang indah
idea setan muncul di kepala . nyihahahaa
siapa yang terkene selepas ini ???

jeng jeng jeng ....
aku pon mengambil hp dan terus mendail ( turn on loudspeaker )
tutttt .... tuttttt .... hanya 1 pintaku untukmu dan hidupku ...baikbaik sayanggg
lagu wali band kedengaran ( haha ! siap bagitau ringtone takleh blahhh ! )
dan suara seorang lelaki kedengaran ....

THE DIALOG
gurl : bie , buaddd pe ?
boy : baru balik keje ni sayanggg
gurl : ohhh , syg nak bagitau ni , mak suruh kite tunang 31hb April ni . 
boy : hah ??? apesal tibetibe nak buat mengejut niey ??? 
gurl : ntah , mak kata orang kampung dah dok bercakap . so mak suruh tunang sekali dengan kenduri akak nanti
boy : adoiii jangan la macam ni , apesal mengejut ni . orang tak sedia lagi la . keje pon tak tetap lagi . 
gurl : alaaa . tunang je pon , bukan kene pakai duit banyak . kite buat simple2 je . cincin kite carik yang murahmurah je . bajet tunang tak sampai 2 ratus pon . kite pon dah nak gaji kan . rasenyer cukup .
boy : eee bie tak sedia lagi laaa , dah berpeluh dah ni -_____''-
gurl : yang bie tak dok diam ni kenapa . belah perempuan rilex je . die lak yang berpeluh macam nak akad nikah . 
boy : yela, tibetibe je . awal lagi la sayang . tak mau la camni . bie tak sedia 
gurl : tak sayang orang la tuh . nanti mak cakap , nampak sangat die bukan nak buat ko jadi bini. 
boy : bukan macam tuh , bie sayang kat sayang tapi tunggu la bie dapat kukuhkan ekonomi bie dulu 
gurl : alaaa , abis tuh cane ? syg dah ckp kat mak dah ... bie bagi la tahu family bie . 
boy : ishhh die ni , merepek ape . nanti family cakap ape lak tibetibe mengejut camni . 
kawan gurl : takpe kiteorang tolong sponsor kek dengan agar-agar .
gurl : takpe la , cube tengok kalendar , 31hb April tuh hari ape . senang nak mintak cuti awalawal . 
boy : jap ..... hari ahad .... eh , mana ade .... eeee kene kan orang kan ! ingat april fool ke 
gurl : HAHAHAHAHA ! gelak setan ..... oke jom jerit ramai-ramai 1,2,3
aku dengan budak2 rumah : WA KENA BEB !!!!!!!
bf aku : aaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!! jahat ........................wat bie risau je . tumbok kang ! wat malu jela  kurang ajoooo ....

adoiii sumpah ! sakit perut aku gelak dengan budakbudak rumah . ambekkk ko ! kene kawkaw punyer ....
selalu die kene kan aku . hahahhahahahaa . memang aku tak sangke die caye . dengar die punyer suara memang risau gile . haha ! baru ajak tunang dah berpeluh . sok nak akad nikah macam mane agaknyer erk ? aku dah dapat bayangkan dah . jangan akad nikah sampai 30kali dah ler sayang oiiii .... cair make-up aku tunggu .

P/S : adoi rugi tak record . kalau record mesti best tadi kan :DD






Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

2 1 komen kawankawan:

husniah zaimah said... [Replay (:]

folo here :) nice blog..

tak baek kene kn org. org kene kan awak balik baru tau.. hahaha

kyu delaila said... [Replay (:]

adehhhhhhh.....
sakit prot gelak bace entry nih
mmg giler r kenekn cmtu
giler glabah die =p

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !