Macam - Macam Tutorial

hye semua !
ini ungu sediakan tutorial yang boleh korang gunakan
btw kalau korang nak menatang yang comelcomel macam kat blog ungu ni korang boleh pergi kat SINI 
sebelum tuh ungu nak mintak MAAF kepada sesiapa yang cuba tuto ni tapi tak jadi . mesti KACEWA kan kan kan . ungu punya tuto ni lebih kepada blogger yang pakai MINIMA TEMPLATE . so sape yang pakai template designer ke ape, memang ade seteng seteng tuto tak jadi kalau buat sebab ungu banyak dapat komen kata tak jadi . so HARAP MAKLUM ye . sila check jenis template anda sebelum buat (: 

 Tutorial Mengembalikan Entry Yang Hilang
 Tutorial Siapa Nak Templates Macam Saya
 Tutorial Letak Lagu YouTube Kat Blog
 Tutorial Curve Border Keliling Blog
 Tutorial Link Auto New Tab
 Tutorial Link Berpelangi   
 Tutorial Background Berbeza Bagi Setiap Page
 Tutorial Cute Comment
 Tutorial Cursor Bubble Effect
Tutorial Floating Button
Tutorial Icon di Sebelah Post Title and Cara Nak Buang Icon Post Title
Tutorial Centerkan Ayat dan Letak Icon Comel



PERHATIAN ! dah ambik tutorial tu , comment la siket k . Kalau nak copy tutorial ni , tolonglah kredit kan ! janganlah jadi seorang yang TIDAK BELAJAR SIVIK . Dah orang bagi , ucap TERIMA KASIH pon payah sangat ke ? tak susah kan ? BUDI BAHASA BUDAYA KITA . Sekian Terima Kasih ! 



Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

28 1 komen kawankawan:

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

salam .
nak tnya , cmne wt about me cm awk tu ?
tulisan leh centre ?
sy wt xpna jdi .

missunguviolet said... [Replay (:]

@.:iffah izzati:. tapi je perkataan center kat depan tulisan tuh . tapi letak kurungan < > . paham tak ?

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

maaf :)
xphm leh tunjuk cnth x ?
:)

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

Kalau nak letak yg chumel2 dpn tulisan tu cmne plak ?

sundae :) said... [Replay (:]

ungu. tawu cmna nak hilangkan icon tepi post title?

missunguviolet said... [Replay (:]

@sundae :) tau ! nak ungu buat tuto ke ???

missunguviolet said... [Replay (:]

@.:iffah izzati:. nanti ungu buat tuto lah :P oke ?

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

sis , nak tnye tuto nak wat background utk post dan sidebar ade x ?cm sis pnye blog yg wrna putih bintik2 nie :)

missunguviolet said... [Replay (:]

@.:iffah izzati:. ohh background ni untuk orang yang pakai minima templates je syg . adek pakai templates pe erk ? selalunya kalau tuto yg sis bg ni tak jadi , so mesti orang tuh pakai templates designer .

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

xthula .cmne nak thu sya gne template pe sis ?hehe

missunguviolet said... [Replay (:]

@.:iffah izzati:. rasanya iffah pakai templates designer la . sebab background blog iffah tuh mesti download kan ?

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

sis , nak tnye cmne nk wat sidebar bckground yup utk blog archive ?
yg laen ifa leh wat tp blog arhive je xleh .

.:iffah izzati:. said... [Replay (:]

bckground blog ifa download ae .tp ifa copy code je .amek bckground kat glitter graphic .

norsyamimi said... [Replay (:]

ungu. tengs tuto.
eh! i follow u. :)
dulu blog i sundae. ad prob
so, dis new one :)

nursyafieeqah fuad said... [Replay (:]

tengsss! :) nak lagi. HHEHEHE

missunguviolet said... [Replay (:]

@nursyafieeqah fuad welcome (: kalau nak lagi just bgaitau kat shoutmix je nak tuto ape . nanti ungu buatkan oke (:

hijrah harizal said... [Replay (:]

ade yg xjdik la amoi buat..

missunguviolet said... [Replay (:]

@hijrah harizal semua tuto ungu ni banyak untuk minima template la . kalau template lain maybe banyak yg tak jadi -_-''

Nurul Izzati said... [Replay (:]

thnkyou ! :)

mardhiyahshaifuddin said... [Replay (:]

npew x leh nk bkk tuto nie erk???

Fatin Alii's said... [Replay (:]

thanks

fiphylia said... [Replay (:]

thanks :) berguna

muhammad nasruddin said... [Replay (:]

tq la akak

Someone said... [Replay (:]

@Nurul Izzati welcome dear (:

Someone said... [Replay (:]

@mardhiyahshaifuddin yg mana xleh bkak ?

Someone said... [Replay (:]

@Fatin Alii's welcome (:

Someone said... [Replay (:]

@fiphylia most welcome ! (:

Someone said... [Replay (:]

@muhammad nasruddin sama2 adekkk

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !