surat suami yang jujur untuk isteri tercinta

Suami bin Lelaki 
17, Jalan Angkasa , 
24300, Kemaman 
Terengganu .. 

Isteri binti Perempuan 
17, Jalan Angkasa , 
24300, Kemaman 
Terengganu . 

31 April 2006 


Puan, 

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI 

Perkara di atas adalah di rujuk. 

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya . Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu , memandangkan masih ada 3 kekosongan , eloklah jika dapat dipenuhi secepat mung kin . Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yang merupakan setiausaha saya di pejabat . Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik , eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita . Kekosongan yang selebihnya akan diisi di masa akan datang. 

3. Untuk makluman pihak puan , yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis , terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakin an untuk mengemukakan permohonan ini . Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya , saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini. 

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga . Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak , manakan mung kin puan dapat menjadi seperti sekarang . Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar , rumah besar , rantai besar dan pakaian besar . Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini. 

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat . Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan . Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga . Menguntungkan bukan? 

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi , pinggan-mangkuk , ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya. 

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini . Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas ….. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini . Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya. 

8. Akhir kata , saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya. 

Sekian , Terima Kasih. “BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA” Yang Ikhlas Memohon , Suami bin Lelaki *p/s : kalau laki aku anta surat rasmi kat aku macam ni . memang arwah ler die aku kejekan :P

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

6 1 komen kawankawan:

Anonymous said... [Replay (:]

aku suka baca surat ni....sepatutnya klau nak berpoligami mesti ada surat pemohanan rasmi mcm ni baru betul....hahahhaha

fikra raihanah said... [Replay (:]

kalau la laki aku anto surat mcm nie,,, mmg laki aku menempah batu nisan utk kubur nye dan juge nenempah maut ditangan aku...

emeera asnary said... [Replay (:]

kah3. nk cgt cakap jee.. klau dpt surat nyh kt aku.. mang aku koyak jee.. kata brany.. haha ;P

missunguviolet said... [Replay (:]

@Miera Qamyra aik ! ko setuju ke kalau laki ko hantar surat camni ??

missunguviolet said... [Replay (:]

@fikra raihanah haha ! tau xpe , memang nak carik nahas ler . aku dah pergi kedai siap2 tempah batu nisan atas nama die . sebelum tuh suruh die wasiatkan harta die atas nama aku . kehkehkeh

missunguviolet said... [Replay (:]

@emeera asnary xpyh koyak .kite bakor je !!! :P

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !