dimanakah letaknya maruah seorang suami ??

Assalamualaikum readers and stalkers !
malam ni nak mintak pendapat siket
kenapa perempuan yang selalu bayar bila beli barang time shopping
yela, aku kan cashier .
so bila time nak buat pembayaran, mesti si perempuan yang keluarkan duit
or keluarkan kredit kad 


yang lelaki tuh dok buatbuat tolong kutip barang masuk dalam troli
or dok main-main dengan anak
nampak macam queen control pon ade
nampak macam bini yang sara suami pon ade
yela sekarang kan banyak bini lebih tinggi pendapatan daripada suami
tapi perlu ke bini pergi kerja . lelaki yang duk rumah
masak, jaga anak, basuh baju, sidai kain


contoh macam jiran sebelah rumah aku ni
lelaki tak kerja, bini yang dok carik duit
pagipagi dok jemur kain depan rumah
dengar bini die arah-arah suami die suruh buat ini and itu
selalu dengar bini die marah-marah suami die
aku tengok lelaki die tak pernah keluar rumah
apa lagi nak keluar jalan-jalan dengan bini die
adessss ! 
tahu la bini die yang carik duit
laki die tak keje, dok nganggur kat rumah
tapi perlu ke layan suami cenggituh ???


tulah dulu letak hantaran tinggitinggi sangat
macam nak jual anak
majlis nak grand-grand ala-ala tema fairytales 
konon-konon nak lawan siti nurhaliza
lepas dah kawen, duit pon habis !
macam ni la jadinya .
nak amek orang gaji kene bayar bulan-bulan pulak
nak hantar anak dekat babysitter 
takut anak kene dera
nak taknak suruh la suami jaga anak kat rumah
habis, dera suami takpe pulak kan !


lelaki ni kadang-kadang ego
bila kawan tanya, "ko tak marah ke bini ko buat camtuh ?"
jawapannya mesti camni, 
"sayang bini punya pasal weh, sape tak sayang bini oiiii !"
sayangsayang jugak cik abang oiii ....
tapi kalau dah macam kene queen control dengan bini sendiri
jadi bibik free kat rumah , sayang ke namanya tu ???
entahentah die dok pasang 1 lagi kat luar
ko dah macam katak bawah tempurung tak tahu apa bini ko buat


sayang bini berpada-pada ler
macam dalam peribahasa
"sayang anak tangan-tangankan
sayang bini, terajang-terajangkan !"
haha , gile kejam punya peribahasa 
takde ler camtuh . tapi cuba ler jadi seorang suami yang tegas
mana letaknya martabat seorang suami bila bini buat camtuh ?


dayus seorang suami kalau biar bini layan macam tu
hak ketua keluarga tetap pada suami
berdosa besar buat suami macam tu
syurga seorang isteri adalah di bawah tapak kaki suaminya ok
sekali kau tinggi suara dengan suami kau
maka neraka la jawapannya (:


so renungrenungkanlah dan selamat beramal (:


Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

2 1 komen kawankawan:

Nadya O'Conner said... [Replay (:]

nadia promote blog anda di sini >>Miss Nadya Promote Blog Part 4

si cantik sally said... [Replay (:]

haha..tak tahu la mungkin power kot?super power..

oh ye sy tag nama awk besiap la awk..hahaha

http://ezetheblackrose.blogspot.com/2011/06/senarai-blog-yang-ak-nak-hack-euwhhh.html

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !