Tutorial Cantikkan Scroll Bar

Assalamualaikum !

hai hai . hari ni tibetibe demam nak buat tuto . hee :D dah lama tak buat tuto kan kan kan . 
so ungu nak ajar la siket tuto yang agak baru ni . 
btw hanya yang guna GOOGLE CHROME sahaja yang boleh buat . 
ok jom MULA !

sila tekan Ctrl + C untuk COPY yer :D


1 . Dashboard > Design > Edit HTML

2 . ctrl F then cari code ni 
]]></b:skin>  

3 . copy code kat bawah ni and paste sebelum code yang korang cari tadi

::-webkit-scrollbar { 
height:12px;
width: 12px; 
background: #D9D9D9;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background: url(URL IMAGE); 
-moz-border-radius: 10px; 
border-radius: 10px;
}

PETUNJUK :
BIRU - background scroll bar
PINK - background untuk scroll tu .

4. Save and Preview . ok SIAP !

kalau JADI, silalah komen . kalau tak jadi silalah tanya ye :D
  

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

3 1 komen kawankawan:

Therry Sa said... [Replay (:]

hehe , tq akak dh jadi p0n ^^

Someone said... [Replay (:]

@Therry Sa welcome sayang (:

Inz Indah said... [Replay (:]

thanks! menjadilah...ohsem yaw~ :)

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !