Tutorial Letak Lagu YouTube Kat Blog

Nak tak letak lagu macam kat blog ungu ni ?
contoh macam kat pic dibawah 

kalau nak angguk kepala cepat !!! :D
ok jom mula

1. Design > Page Element > Add a Gadget > HTML / JavaScript
2. Copy code dibawah ni and pastekan kat kotak HTML tu
<center><object width="250" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="250" height="25"></embed></object><center>
PETUNJUK :
pink : URL yang warna pink tu ialah lagu kat blog ungu ni . 

so kalau korang nak letak lagu yang korang nak , 
korang kene letak URL lagu korang sendiri . 
URL tuh mesti lagu kat YOUTUBE oke ! 
so tak tahu cara nak amek code ?
ikut step kat bawah ni macam dalam gambar yer




1. Masuk YOUTUBE and pilih lagu yang korang nak
2. Tekan button SHARE
3. Tekan Embed 
4. Tick "use old embed code"
5. Copy URL yang dalam kotak pink tuh


ok paham ?
so dah dapat URL lagu yang korang nak tuh , 
copy and pastekan je dalam code STEP 2 tadi
tapi ingat, kene paste 2 kali
kalau tak paham tanya je
ok siap ! Good Luck :DD
kalau dah amek tuto ni, tolong tinggalkan komen anda (:

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

25 1 komen kawankawan:

sham said... [Replay (:]

gud info...

Anonymous said... [Replay (:]

I don¡¯t usually reply to posts but I will in this case. WoW

. A T I K A H . said... [Replay (:]

kita gna tutorial awak taw .

aida nanie said... [Replay (:]

LOL , thanks a lot !!

pupleciousbaby said... [Replay (:]

loike :) thanks

missunguviolet said... [Replay (:]

@pupleciousbaby welcome (:

missunguviolet said... [Replay (:]

@. A T I K A H . yer, silakan (:

missunguviolet said... [Replay (:]

@aida nanie welcome (:

missunguviolet said... [Replay (:]

@sham thanx (:

Nabella Ieyla said... [Replay (:]

Thanks 4 the tuto , love it ! :))

Someone said... [Replay (:]

@Nabella Ieyla welcome dear (:

sapasapa :) said... [Replay (:]

saya ambik. thanks :D

budak ribena :D said... [Replay (:]

ty akaq omel :)

Anonymous said... [Replay (:]

mengapa tidak:)

SS said... [Replay (:]

Thanks a lot sis! Dah jadi. Hihih <33333

Someone said... [Replay (:]

@sapasapa :) welcome (:

Someone said... [Replay (:]

@budak ribena :D welcome syg (:

Someone said... [Replay (:]

@SS welcome sayang (:

ainmustafa said... [Replay (:]

thank you :)

Syidah Rusli said... [Replay (:]

tq...jd dah

ily story said... [Replay (:]

kenapa tak ley copy? =(

Sha Shahiza said... [Replay (:]

Thanks :D mmbantu sangat sangat. Hihi

cae ar said... [Replay (:]

simple saje..thanks

OsHoMe DiNa said... [Replay (:]

Thnx u! u save my life!!!!!

MIYAMIENATASHA said... [Replay (:]

SALAM,TQ UNGU FOR UR TUTOR :),SINGGAH & FOLLOW..

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !