Tutorial Buat Underline Berwarna Single

sekarang hari-hari nak buat tuto .
bosan lah . daripada mengadap fb or tak tahu nak buat entry ape
baik buat tuto yang boleh menambahkan ilmu untuk blogger
lagilagi untuk blogger baru kan kan kan :D


ok hari ni nak ajar macam mana nak buat underline single macam ni
SELAMAT DATANG !


ok, paham ??
jom mula !


1. Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
2. Tekan Ctrl + F atau cari code ni /* Header
3. Copy code di bawah ni , tekan Ctrl + C

u {
text-decoration:none;
border-bottom: 2px solid #1589FF;
padding: 0px;
}
PETUNJUK:
pink : boleh ubah warna underline yang korang nak yer di HTML COLOR


4. Paste code di atas /* Header yang korang cari tadi
5. Preview and Save
6. Ok siap ! Senang kan . GOOD LUCK ! (:


Kalau tak paham tanya, Kalau berjaya tinggalkan komen :D



Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

2 1 komen kawankawan:

faraa said... [Replay (:]

mcam mana nak cari kod header toe ?

missunguviolet said... [Replay (:]

@faraatak jumpa ke ??? pakai template jenis ape erk ?

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !