Tutorial Curve Border Keliling Blog

Tuto ni untuk melengkungkan siket 
bucu kiri and kanan border blog ni
macam kat blog ungu ni . 
nampak tak ? die tak tajam tapi melengkung


so nak tak ?
jom mula !


1. Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates 
2. Tekan Ctrl + F and cari code ni .content-inner {
3. Copy code dibawah ni 

-moz-border-radius: 15px;-webkit-border-radius: 15px;
4. Pastekan dibawah code step 2 tadi yer 
5. Save and View
Kalau dah guna tuto ni, silalah tinggalkan komen ada . Terima Kasih :DD

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !

32 1 komen kawankawan:

Liyaa said... [Replay (:]

thnks :) dah jadi , tapi kenape dia mcm ade colour gray kat keliling blog ? nk warne puteh je . cane ek ?

missunguviolet said... [Replay (:]

@Liyaa ada warna kelabu ? mana ? oke je sy tengok blog awak tadi . huhu !

Lily said... [Replay (:]

Thanks. Dh lme cari tutor cmni :)

nur hanani said... [Replay (:]

Knp tak bole ?

salwaismail said... [Replay (:]

thanks! :D

nur nadhirah said... [Replay (:]

thank you.jadik lah !buad byk tuto lagy tau

zee's yan said... [Replay (:]

xda pon codenya..sya gna minima template

missunguviolet said... [Replay (:]

@nur nadhirah terima kasih (:

missunguviolet said... [Replay (:]

@zee's yan kenapa tak jumpa lak ? adess ! nnti saya tengok awk punya blog

missunguviolet said... [Replay (:]

@salwaismail welcome (:

lya alya said... [Replay (:]

thanks (=

Najia ♥ said... [Replay (:]

Thank you , this is an awesome tutorial , love it :)

ShaSha said... [Replay (:]

Thanks very mcuh

::ini belog saya . cinta hati saya:: said... [Replay (:]

tima kaseh ya
:)

SS said... [Replay (:]

Yeay! Jadi pun. Geee :D thanks kakak omeyy <33

Puteri syakila said... [Replay (:]

tak boleh ponnnnn

Someone said... [Replay (:]

@lya alya welcome (:

Someone said... [Replay (:]

@Najia ♥ welcome (:

Someone said... [Replay (:]

@ShaSha welcome (:

Someone said... [Replay (:]

@SS welcome (:

Someone said... [Replay (:]

@Puteri syakila pakai template ape eh ?

Fatin Nabila said... [Replay (:]

Assalamualaikum.. Saya dah try awak punye tuto ni.. Tapi kenapa tak jumpa kod .content-inner { ? Saya dah tick-kan dah tapi tetap tak jumpa.. huhu..

#balas dekat cbox blog saya eh..

http://my-dream97.blogspot.com/

♥ Niesa Karmila ♥ said... [Replay (:]

Thanks :)
Menjadi <33

Nabeel Fikree said... [Replay (:]

tak jadi la.. banyak dah cuba tuto untuk melengkung kan border, tapi xdpt. :(

AREEZAF ;) said... [Replay (:]

tq , dah jd dah :))

dhiya wardah said... [Replay (:]

thanx ! <3 xD

Ieyra Ghani said... [Replay (:]

knpe tak jadi utk simple template nie ekk?

muhammad nasruddin said... [Replay (:]

tq ,

Yusmaa Aleyn said... [Replay (:]

Hai awek . Tuto awak lah satu satunya yg menjadi . Terima kasih :) Yahoooo !

Yusmaa Aleyn said... [Replay (:]

Hai awek . Tuto awak lah satun satunya yg menjadi . Thanks :) Yahoooo !

NadiahRahman said... [Replay (:]

knape x jadi ye???

Nurul Nadia Nabilah said... [Replay (:]

Thx :D Really2 menjadi :D Banyak kali saya try tak pandai jadi2 jugak .. At last, jumpa tuto awak .. Jadi jugak :D

Post a Comment

Hello Readers !
Comment elokelok oke .
loveyouu !